آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان

آموزش موسیقی چه تاثیری بر کودکان دارد؟
اختصاص زمانی برای آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان در روند تحصیلی یا آموزشی یک کودک یا نوجوان اختلال زا است یا کمک کننده؟ در این مطلب کوتاه با استناد به تحقیقات علمی موضوع تاثیر آموزش موسیقی بر کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار داده ایم.
چندین مقاله در ژورنال های علمی به تاثیرات گسترده یادگیری و گوش دادن به موسیقی بر مغز کودکان و بزرگسالان اشاره داشته اند. این موارد مورد ادعا تاثیر در حوزه های مختلفی را شامل می شود، از تاثیرات گویشی و زبانی تا تاثیرات مربوط به روابط اجتماعی.
به عنوان مثال یکی از این تحقیقات نشان داد که وقتی والدین، کودکان را در فعالیت های مرتبط با موسیقی، رقص، گوش کردن و یا خواندن یک آواز وارد می کنند.
رابطه انها با فرزندانشان نیز بهبود پیدا می کند. اما واقعا موسیقی تا چه اندازه تاثیر دارد. چقدر ادعاهای مطرح شده در این رابطه سندیت علمی دارد؟
در ادامه با استناد به تحقیقات علمی اثبات شده، تاثیرات آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان را مورد تحلیل قرار خواهیم داد.
تاثیر آموزش موسیقی در تکامل مغز کودکان و نوجوانان
با استفاده از تکنیک های مختلف عکس برداری از مغز، چگونگی تاثیر ارتباط یا یادگیری موسیقی در سنین اولیه زندگی(پیش از سن 7 سالگی) بر ایجاد تغییرات فیزیکی محسوس بر ساختار مغز و کارکرد آن مورد مطالعه قرار گرفت.
یکی از این موارد تحقیقی نشان از افزایش ماده سفت در جسم پینه ای مغز(Corpus callosum) داشت که باعث افزایش ارتباط مغزی می شد. انیشتین در سن پائین نواختن ویولن را یاد گرفت و مطالعه ای از مغز او نشان از ارتباطات درون مغزی قوی و غیرمعمول مغز او داشته است.
تحقیقی دیگر نشان داد که یادگیری موسیقی در سن پائین باعث افزایش ماده خاکستری در قشر مخ می شود. هماهنگی مغزی حاصل از این امر در تنظیم و کنترل احساسی و کنترل واکنش به وقایع تاثیر دارد. این مسئله قابلیت و توانایی کودک در مقابله با خستگی و قدرت مقابله با وضعیت های دشوار را در او بالا می برد.
تحقیقی در سال 2018 در آمریکا نشان داد که نوزادان از سنین نوزادی به شنیدن موسیقی واکنش دارند و تجربه شنیدن موسیقی به شدت بر تکامل زبان آنها تاثیر دارد.
افزایش این علاقه به بررسی رابطه بین موسیقی و کارکرد مغز باعث شکل گیری حوزه تحقیقاتی جدیدی تحت عنوان neuro musicology شد. در تحقیقی که با استفاده از تکنیک عکس برداری از مغز انجام شد ثابت شد که موسیقی تقریبا تمام بخش های مغز را درگیر می کند.
برای افرادی که ساز می زنند و موسیقی دانان، نواختن یک ساز نه تنها باعث فعالیت مغز می شود بلکه بر تکامل مغز نیز تاثیر می گذارد. به طور کلی، مغز موسیقی دانان بزرگتر است و به نسبت افراد عادی از کارکرد حافظه عالی تر، و مهارت های ذهنی و شناختی بهتر برخوردارند.
کارکرد آموزش موسیقی در موفقیت های تحصیلی کودکان و نوجوانان
درگیری فعالانه یک کودک در موسیقی، به عنوان مثال یادگیری یک ساز یا شرکت در کلاس های آواز، تاثیرات اثبات شده زیر را در پی دارد:
- مهارت های شناختی و زبانی.
- کار با اعداد.
- تکامل هوشی.
- تمرکز.
- تکامل فیزیکی و سلامت جسمی.
آموزشگاه موسیقی سیحون، معتبرترین آموزشگاه موسیقی شمال تهران، دوره های مخصوصی برای آموزش موسیقی برای کودکان و نوجوانان تخصیص داده است. در این دوره ها، با استفاده از روش های نوین آموزش موسیقی، از جمله متد یا روش ارف، سعی شده آموزش موسیقی متناسب با سن کودکان و نوجوانان ارائه گردد.
فواید آموزش موسیقی بر تکامل و موفقیت های اجتماعی و احساسی کودک
یادگیری و نواختن یک ساز به ایجاد حس موفقیت و افزایش اعتماد به نفس در فرد منتهی می شود. مزایای دیگر این امر بالا رفتن توان مقابله در برابر مشکلات است. یاد گرفتن یک ساز نیاز به پشتکار و نظم دارد و فرد در جریان یادگیری آن، غلبه بر سختی را هم یاد می گیرد.
تجربه ما در کار با کودکان در یادگیری موسیقی نشان داده که با وجود سختی کار، بیشتر کودکان بواسطه وجه سرگرمی به آن جلب می شوند و به صورتی خودخواسته این سختی ها را تحمل می کنند.
شروع کلاس های موسیقی از سن پائین مواهب زیادی را حاصل می کند
گوش کردن به موسیقی در هر سنی تاثیرات مثبت دارد. یادگرفتن موسیقی هم در هر سنی به رضایت شخصی و تغییرات مثبت در کارکرد مغز منتهی می شود. اما طبق ادعای متخصصین بالاترین مواهب آموزش موسیقی با یادگیری آن پیش از سن 7 سالگی حاصل می شود.
حالا دیگر در بیشتر نقاط دنیا والدین متوجه این تاثیر شده و به انحا مختلف از آن استفاده می کنند. این مسئله تا به آنجا پیش رفته که تجهیزاتی طراحی شده که زنان باردار آن را روی شکم خود قرار دهند تا کودک، حتی پیش از تولد هم شنیدن موسیقی را آغاز کرده باشد.
وارد کردن موسیقی به زندگی باعث بهبود رابطه والدین و فرزندان می شود
استفاده از موسیقی، چه در حد پخش موسیقی و شنیدن آن باشد و چه به صورت یادگیری یک ساز، در رابطه والدین و فرزندان تاثیرات مثبت بالایی دارد.
تحقیقی که در سال 2018 در ژورنال ارتباطات خانوادگی چاپ شد نشان می داد که آموزش موسیقی یا حتی گوش دادن به آن رابطه بین والدین و فرزندانشان را ارتقا می دهد.
تحقیقات مغزی نشان داده که گوش کردن به موسیقی به ترشح دوپامین در مغز منتهی می شود، ماده ای که باعث فعالیت مرکز لذت در مغز می شود.
نتیجه گیری
در ظرف سال های اخیر، تحقیقات بسیاری در رابطه با یادگیری موسیقی و تاثیر آن بر افراد انجام شده است. این تحقیقات باعث شده تا یکی پس از دیگری ادعای مثبت مطرح شده در رابطه با تاثیر موسیقی اثبات شوند. حالا دیگر این امری اثبات شده است که یادگیری موسیقی در سنین کم، غیر از تاثیرات روانی مثبت، از جمله ارتقا و بهبود قدرت روابط عمومی فرد، بر مغز فرد تاثیراتی مثبت و ماندگار می گذارد.
در کل و طبق مقالات و تحقیقات اندیشمندان تاثیر آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان بسیار مثبت ارزیابی گردیده است
ما در موسسه سیحون، کلاس های مختلف برای سنین مختلف را با بهترین اساتید برگزار می کنیم که بعد از یک جلسه مشاوره رایگان، می توانید در مورد شرکت فرزندان دلبندتان در کلاس های آموزش موسیقی کودکان به راحتی تصمیم گیری نمایید .
درباره مدیریت
سیحون را بنا نهادیم که بتوانیم تمام تلاش خود را داشته باشیم تا قدم کوچکی در پیشبرد فرهنگ و هنر این مرز و بوم برداریم.
نوشته های بیشتر از مدیریتمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
موسیقی درمانی چیست؟
موسیقی آرامش بخش؛ با کدام موسیقی ها آرام می شویم؟
تاثیر موسیقی بر مغز؛ خیال یا واقعیت؟
تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر جسم، روح و روان
موسیقی و استرس اضطراب
آشنائی با موسیقی ایرانی
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
где купить айфон недорого http://www.nsk-apple.ru/
Torex https://seksshop-moskva.ru
нужен монтаж вентиляции
https://gdn-gyhp.ru/