تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر جسم، روح و روان

تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر جسم، روح و روان
گوش کردن به موسیقی در وهله اول با هدف سرگرمی است، اما تحقیقات نشان داده تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر جسم، روح و روان بسیار بیشتر از آن چیزی است که تا به حال تصور می شده است.
موزیک می تواند منبعی برای شادی و رضایت باشد، اما موسیقی، غیر از این، تاثیرات دیگری هم دارد. ریلکس سازی ذهن، تزریق انرژی به بدن و حتی کمک به مدیریت بهتر دردهای جسمی از دیگر موارد مرتبط با تاثیرات موسیقی است.
در هر حال اینکه بگوئیم موسیقی در روحیه ما تاثیر مستقیم دارد چیزی نیست که باعث تعحب کسی شود.
اما تاثیرات موسیقی بر جسم، روح و روان حالا بواسطه تحقیقات علمی به امری اثبات شده تغییر ماهیت داده است. در حال حاضر، موزیک درمانی به عنوان یک پروسه درمانی در بسیاری از مراکز درمانی پیشرو، نه فقط برای درمان بیماری های روحی، بلکه بیماری های جسمی نیز مورد استفاده است.
در هر حال، درادامه با استناد به تحقیقات علمی موارد تاثیر موسیقی بر روح و روان انسان را مورد تحلیل قرار خواهیم داد.
موسیقی عملکرد ذهنی ما را تقویت می کند
تحقیقات نشان داده که موسیقی پس زمینه، یعنی موسیقی که در حین انجام فعالیت دیگری در حال اجراست می تواند عملکرد ذهنی را در افراد بزرگسال ارتقا دهد. تحقیقات نشان داده که موزیک با ریتم تند می تواند باعث سرعت عمل در کار شود. و تحقیقی دیگر نشان داد که هم موسیقی با ریتم کند و هم موسیقی با ریتم تند می تواند باعث تقویت حافظه شود.
پس می توانید در موقع درس خواندن یا فعالیت های کاری از موسیقی استفاده کنید. البته بهتر است در مواقعی که اموری با اشتغال ذهنی بالا را انجام می دهید، از موسیقی های با ریتم پائین استفاده کنید، موسیقی هایی که جمله بندی یا اشعار پیچیده نداشته باشند، چرا که در هر حال ذهن شما تا حدی با موزیک در حال اجرا ارتباط برقرار می کند.
تاثیر موسیقی بر اضطراب و استرس
احتمالا کسی با این ادعا نمی تواند مخالفتی داشته باشد. برای بررسی تاثیر موسیقی در روح و روان، در تحقیقی در سال 2013، مشارکت کنندگان در سه گروه جا داده شده اند. گروه اول به موسیقی آرامش بخش گوش دادند، گروه بعد به صدای قطرات آب و گروه سوم هیچ محرک صوتی دریافت نکردند. بعد هر سه گروه در معرض یک عامل استرس زا قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که گوش کردن به موسیقی بر واکنش اضطراب زای بدن انسان و بویژه سیستم عصبی خودکار تاثیر دارد. گروهی که به موسیقی گوش داده بودند سریع تر از دو گروه دیگر توانستند تاثیر عامل استرس زا را فراموش کنند.
موسیقی می تواند باعث کاهش پرخوری شود
اما تاثیر موسیقی بر روح و روان تنها یک وجه از موسیقی است. این تاثیرات می تواند بر شرایط فیزیکی ما هم تاثیر بگذارد. یکی از شگفت انگیزترین تاثیرات روانشناختی موسیقی آن است که می تواند به عنوان یک ابزار برای کاهش وزن مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید، گوش کردن به موسیقی آرام و کم کردن نور فضا می تواند شما را به هدفتان برساند.
محققان بر این عقیده اند که موزیک و نور، فضایی آرام را حاصل می کند و چون افراد در چنین محیطی احساس آرامش و راحتی بالاتری می کنند، احتمالا نسبت به غذایی که می خورند اگاه تر هستند و در نتیجه به محض اینکه احساس سیری کنند از غذا دست می کشند.
بنا بر تحقیقی که انجام شده افرادی که در رستورانی با میزان نورپردازی پائین و همزمان با پخش موسیقی غذا صرف کرده اند تا 18% کمتر از افراد در دیگر رستوران ها غذا خورده اند.
می توانید در خانه هم چنین فضایی را ایجاد کنید.
موزیک می تواند باعث تقویت حافظه شود
بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان به گوش کردن موسیقی در حین خواندن درس علاقه دارند. برخی گوش کردن به موسیقی را کمک کننده و برخی اختلال زا می دانند.
تحقیقات تاثیر موزیک در این ارتباط را اثبات کرده اند اما عنوان شده که این تاثیر به عوامل مختلفی متکی است، نوع موسیقی، لذت بردن شنونده از آن، و حتی این مسئله که شنونده تا چه حد با آن سبک از موسیقی آشنائی دارد.
این مورد می تواند برای افراد مختلف متفاوت باشد. می توانید خودتان کنترل کنید و ببینید که موسیقی در این موارد به شما کمک می کند یا صرفا اختلال زاست.
می توانید از موسیقی در ساعات استراحت بهره ببرید. تاثیر موسیقی بر روح و ضمیر ناخوداگاه شما می تواند در موقع درس خواندن خودش را نشان دهد.
موسیقی می تواند به مدیریت درد کمک کند
اما یکی از وجوه بسیار ویژه تاثیر موسیقی بر روح و روان، بواسطه تحقیقی در ارتباط با مدیریت درد خود را نشان داد. تحقیقاتی در ارتباط با بیماران فیبرومیالژیا نشان داده که افرادی که تنها یک ساعت در روز را به شنیدن موسیقی اختصاص داده اند در مقایسه با گروه کنترل، میزان کاهش درد بسیار بالاتری را تجربه کرده اند.
در پایان مطالعه ای چهار هفته ای، مشارکت کنندگانی که هر روز به موسیقی گوش داده بودند میزان قابل توجهی کاهش د احساس درد و افسردگی را تجربه کردند. چنین نتایجی نشان می دهد که موزیک درمانی می تواند ابزاری مناسب در درمان دردهای مزمن باشد.
تحقیقی در سال 2015 نشان داد که بیمارانی که قبل، در حین و بعد از جراحی به موسیقی گوش داده اند، میزان درد و اضطراب کمتری را در مقایسه با افرادی که به موسیقی گوش ندادند تجربه کرده اند.
هرچند گوش کردن به موسیقی در هر بازه زمانی می تواند تاثیرگذار باشد، ولی محققان متوجه شدند که موزیک پیش از عمل نتایج بهتری را حاصل می کند. نتیجه که حاصل بررسی بیش از 7000 بیمار بود نشان داد که شنوندگان موسیقی برای مدیریت و کنترل درد، نیاز به داروهای مسکن کمتری هم داشتند.
نتیجه گیری
شمول هر چه بیشتر موسیقی در زندگی ما، یعنی بهتر شدن حال ما. آنچه تحقیقات نشان می دهد تاثیر اثبات شده موسیقی بر جسم ،روح و روان افراد است، چه این موسیقی در حد شنیدن قطعه ای باشد و چه یادگرفتن نواختن سازی. به این ترتیب، از وارد کردن موسیقی به بخش های مختلف زندگیتان هیچ ابایی نداشته باشید.
ما در موسسه سیحون بعد از مشاوره رایگان فرآیند دقیق یادگیری را برای شما ترسیم می کنیم. و با گذراندن دوره های موسیقی مد نظر توسط اساتید مجرب مجموعه می توانید به راحتی سازی را که دوست دارید بنوازید.
درباره مدیریت
سیحون را بنا نهادیم که بتوانیم تمام تلاش خود را داشته باشیم تا قدم کوچکی در پیشبرد فرهنگ و هنر این مرز و بوم برداریم.
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید