تغییرات موسیقی پاپ در ایران
تغییرات موسیقی پاپ در ایران
موسیقی پاپ را می توان محبوب ترین نوع موسیقی در جهان تعریف کرد. با این حال، چارچوب های تعریفی مشخصی برای این نوع موسیقی وجود ندارد و تقریبا تمام موسیقی های عامه پسند را می توان در دسته موسیقی پاپ تعریف کرد.
موسیقی پاپ چیست؟
موسیقی پاپ یا موسیقی عامه پسند (Popular) را می توان شکلی متمایز از موسیقی، جدا از موسیقی سنتی (کلاسیک) و موسیقی فولک (محلی) و موسیقی کوچه بازاری دانست. در واقع سوق موسیقی به سمت جنبه های تجاری و مصرف گرایانه و موسیقی مورد توجه عموم محسوب می شود. اما این تعریف به معنای غیر هنری بودن این نوع موسیقی نیست و در واقع گاهی صرفا تلاشی برای آزادی از برخی قید و بندها در عرصه موسیقی می توان آن را تعبیر کرد.
حال و هوای موسیقی در دهه 40
مشخص است که در این دهه حاکمیت با موسیقی سنتی ایرانی بود. البته خود موسیقی سنتی هم در این دهه با حضور سازهای غربی مثل ویولون تحولاتی را تجربه کرده بود، اما این تحول در واقع به شکلی معکوس واقع شده بود. در این دهه و در دهه های پیش تر و بعد از این همواره نوعی از موسیقی کوچه بازاری در جریان بوده است.
دهه 50 نقطه اوج موسیقی پاپ
این دهه را می توان نقطه اوج موسیقی پاپ تعریف کرد. با استفاده از سازهای غربی و یا استفاده از سازهای ایرانی در سبک و سیاقی نو و خارج از اسلوب های پذیرفته شدۀ موسیقی سنتی، زمینه برای تولد موسیقی پاپ ایرانی فراهم شد.
نکته مهم در ارائه این نوع موسیقی جدید، توجه به نواهای آشنا به گوش و سلایق ایرانی بوده است. در واقع موسیقی پاپ با نزدیک کردن سلیقه عامه و خواص، در حال تجربه زمینه هایی بسیار جدید در عرصه موسیقی بود.
دهه 60 و تولید شاهکارهای موسیقی پاپ
خلق موسیقی های دلنشین در عین حال حفظ ریشه ها و تجربه های جدید، زمینه ایجاد آثاری ماندگار و حتی شاهکارهایی را در زمینه موسیقی پاپ ایرانی حاصل کرد. در زمینه آهنگسازی و تنظیم هم در این دهه شاهد اتفاقات جدیدتری به لحاظ پیشرفت تکنولوژی شاهد بودیم.
دهه 70 و 80
سیرنزولی موسیقی پاپ ایرانی در اواخر این دهه آغاز شد.
سردرگمی شدید موسیقی پاپ در این دهه، زمینه انحراف و تجربه های ناموفق این موسیقی را فراهم آورد.
دهه 90 و بستری برای دسترسی بی سابقه به موسیقی
دهه 90 با گسترش فناوریهای نوین باعث شد که موسیقی پاپ و سنتی تا اندازه هم سطح و متعادل با یکدگیر به پیش بروند. با این وجود، موسیقی سنتی نیز همچنان طرفداران پر و پا قرص خود را که از دهه های 60 تاکنون به گونه ای با این نوع موسیقی زیسته و بخشی از هویت خود را در آن می بینند، حفظ است.
آموزشگاه سیحون همراه با مجرب ترین اساتید در زمینه موسیقی ، بهترین روند یادگیری را برای شما ترسیم خواهد کرد .
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید