دوره آموزش سنتور نوازی در سطوح مبتدی تا پیشرفته در آموزشگاه موسیقی سیحون واقع در منطقه یک تهران قیطریه برگزار می گردد.
معرفی ساز سنتور
سنتور نوعی ساز زهی-کوبهای و با اصالت در موسیقی ایرانی است. از سازهای ایرانی به شکل ذوزنقه که دارای سیمهای بسیاری است و با دو زخمهٔ چوبی (مضراب) نواخته میشود. رایجترین نوع سنتور (۹ خرکی) دارای ۷۲ سیم است که به دستههای ۴ تایی و در ۱۸ دسته تقسیم میشود.
پیشینه سنتور
سنتور، سازی کاملاً ایرانی است که برخی ساخت آن را به ابونصر فارابی نسبت میدهند که مانند بربط، ساز دیگر ایرانی بعدها به خارج بردهشد.
گمان این است که سنتور از ایران به کشورهای دیگر راه یافته و نامهای گوناگونی پیدا کردهاست. سنتور با اندک تفاوتی در شکل ظاهر و با نامهای گوناگون در خاور و باختر جهان وجود دارد. این ساز را در کشور چین یان کین، در اروپای شرقی دالسی مر، در انگلستان باتر فلایها، در آلمان و اتریش مک پر، در هندوستان سنتور، در کامبوج فی و در آمریکا زیتر مینامند که هر کدام دارای وجه تشابهاتی هستند. ساز سنتور در شماری از کشورها مانند ارمنستان و گرجستان نیز رایج هست. همچنین سنتورهای عراقی –هندی- مصری و ترکی که بعضی از آنها حدود ۳۶۰ سیم دارند.
آموزش سنتور در آموزشگاه موسیقی سیحون
شکل و نوازندگی سنتور
این ساز به شکل ذوزنقه متساویالساقین ساخته میشود و نوع رایج این ساز دارای ۷۲ سیم است که هر ۴سیم از روی یک خرک میگذرد و دارای ۱ کوک است و در واقع سنتور دارای ۱۸ خرک است که ۹ تای ان در سمت راست و ۹تای ان در سمت چپ قرار میگیرد. سیمهای این ساز توسط ۲ ترکه چوبی به صدا در می ایند که اصطلاحاً ان را مضراب مینامند
نوازندگی سنتور با دو چوب نازک که به آنها «مضراب» گفته میشود، انجام میشود. مضرابها در گذشته بدون نمد بودند ولی اکنون بیشتر به مضرابها نمد میچسبانند که باعث نرمتر شدن و کم زنگتر شدن آوای سنتور میشود. در اکثر اوقات، نوازنده باید با هر یک از مضرابها، نت متفاوتی را اجرا کند. به همین دلیل نوازندگی این ساز علاوه بر چابکی دستها، به تمرکز ذهن نیز نیاز دارد که تنها با آزمون فراوان بدست میآید.
آموزش سنتور در آموزشگاه موسیقی سیحون
سنتور سازی است که اگر نوازنده بر آن چیره شود، میتواند با آن کارهای زیبا و ماندگاری بیافریند. این ساز به خوبی توانایی تک نوازی و هم نوازی را دارا میباشد. برابر نیمی از زندگانی سنتورنوازان، به کوک کردن آن میگذرد. چون کوبههای مداوم مضراب روی سیمها و تأثیرگذاری نم و گرما روی چوب و سیمها کوک را به هم میزند و ۷۲ سیم باید مرتب کوک یا هم خوان شود، از این رو سنتور، سازی شناخته میشود که همراه با زیبایی، بسیاری از پیامدهای فیزیکی میتواند روی آوا و کوک آن تأثیر بگذارد و حتی نوازندههای ماهر را برای یک کوک دلخواه ناکام میگذارد.
دوره آموز سنتور مانند بیشتر سازها در آموزشگاههای موسیقی به صورت یک جلسه نیم ساعته در هر هفته برگزار می گردد که آموزشگاه سیحون افتخار همکاری با بهترین اساتید سنتور را دارد.
دیگر مقالات مرتبط با آموزش سنتور:
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهدوره های مرتبط
آموزش موسیقی کودک ارف
آموزش موسيقي كودك ارف آموزش موسيقي کودک ارف در آموزشگاه موسيقي سیحون بر اساس متد کارل ارف صورت ميگيرد. این…
آموزش تنبک
آشنایی با ساز تنبک ( تمبک ) ساز تنبک از جمله سازهایی است که خیلی از افراد تجربه در دست…
آموزش پیانو
در دوره آموزش پیانو چه چیزی می آموزید؟ چنانچه می دانید پیانو رو مادر همه سازها می دانند و آموزش…
آموزش آهنگسازی و تنظیم
آهنگسازی و تنظیم چیست؟ در ۴۰ سال اخیر اکثر موزیکهایی که میشنویم، توسط نرم افزارها ساخته میشوند. جایگزینی یک لپ…
قوانین ثبت دیدگاه