زندگی نامه استاد هوشنگ سیحون

 

علت نام گذاری نام آموزشگاه به نام پر افتخار استاد هوشنگ سیحون، و همچنین توجه به زندگی نامه استاد هوشنگ سیحون، رشد و نمو ایشان در خانواده ای که به جرات می توان گفت پایه گذاران موسیقی و ردیفهای موسیقی سنتی ایزانی می باشند. پدربزرگ مادری او میرزا عبدالله فراهانی از پیشگامان موسیقی سنتی و معروف به پدر موسیقی سنتی ایرانی بود. مادر وی، مولود خانم، از نوازندگان تار و سه‌تار و نیز دایی او احمد عبادی استاد بزرگ سه‌تار بود. پدر او «ضیاءالله سیحون» از شاگردان تار میرزا عبدالله فراهانی بود.
عموی مادرش آقا حسینقلی از برجستگان موسیقی سنتی ایران و پدر علی اکبر شهنازی بود. با وجود علاقه پدر و مادر او به موسیقی، آن‌ها هیچگاه وی را برای آموختن موسیقی تحت فشار نگذاشتند. طراحی‌های کلاف خط وی برای ادای احترام به خانواده استاد سیحون هستند.او پس از پایان تحصیل معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۲۳، به دعوت آندره گدار (رئیس اداره باستان‌شناسی وقت ایران) برای ادامه تحصیل راهی پاریس شدو در دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) طی حدود ۳ سال زیر آموزش اوتلو زاوارونی به تکمیل دانش معماری خود پرداخت و در سال ۱۹۴۹ به درجه دکترای هنر رسید.
او پس از بازگشت به ایران تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به عنوان دانشیار دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران مشغول به کار شد و بین سال‌های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۷ ریاست دوره‌ای این دانشکده را برعهده گرفت. از فعالیت‌های او در این دوره تأسیس سه رشته شهرسازی، هنرهای نمایشی (مانند تئاتر) و موسیقی بود.
نکات قابل توجه دیگر در زندگی نامه استاد هوشنگ سیحونسعی در تربیت دانشجویان به فرهنگ و تاریخ ایران با تشویق و بردن آن‌ها به نقاط مختلف ایران می‌کرد.هوشنگ سیحون در طول سال‌های فعالیت خود عضو شورای ملی باستان‌شناسی، شورای عالی شهرسازی، شورای مرکزی تمام دانشگاه‌های ایران و کمیته بین‌المللی ایکوموس (Icomos، وابسته به یونسکو پیش از انقلاب ۱۳۵۷) بوده و به مدت ۱۵ سال مسئولیت بازسازی بناهای تاریخی ایران را برعهده داشته‌است.وی بیش از دو دهه در ونکوور کانادا زندگی کرد. او همچنین شهروند افتخاری فرانسه نیز بود.او در اوایل دهه ۱۳۳۰ با یکی از دانشجویان خود به نام معصومه نوشین (معصومه سیحون) ازدواج کرد. معصومه نوشین نقاش و صاحب گالری هوشنگ سیحون در تهران بود. این زوج پس از ۲۳ سال از یکدگر جدا شدند. این زوج دارای دو فرزند به نام‌های مریم و نادر هستند.

 

افتخارات و جوایز استاد هوشنگ سیحون :

  1. – کسب رتبه اول در مسابقه دولت و راه آهن ایران (طرح ساختمان ایستگاه راه آهن)
  2. – کسب رتبه اول در مسابقه طراحی آرامگاه بوعلی سینا
  3. – یک دوره ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
  4. – عضو شورای ملی باستان‌شناسی
  5. – عضو شورای عالی شهرسازی
  6. – عضو شورای مرکزی تمام دانشگاه‌‌های ایران
  7. – عضو کمیته بین‌المللی ایکوموس Icomos
  8. – مسئولیت مرمت بناهای تاریخی ایران، به مدت 15 سال
  9. – شهروند افتخاری فرانسه

آثار استاد هوشنگ سیحون :

  1. – آرامگاه بوعلی سینا
  2. – آرامگاه خیام
  3. – آرامگاه کمال الملک
  4. – طراحی بنای موزه توس
  5. – ساختمان بانک سپه واقع در میدان توپخانه تهران
  6. – سازمان نقشه برداری کل کشور
  7. – کارخانه نخ‌ریسی کوروس اخوان
  8. – کارخانه آرد مرشدی
  9. – سینما آسیا
  10. – سینما سانترال
  11. – کارخانه کانادادرای (زمزم فعلی ) در تهران و اهواز
  12. – و حدود ۱۵۰ پروژه مسکونی خصوصی

نقاشی های استاد هوشنگ سیحون:

کلاغ پر

کنسرت (Concerto) (۱۹۹۸)

قلم و مرکب (۱۹۸۱)

وی در 5 خرداد سال 1393 در سن ۹۳ سالگی و با کارنامه ای غرور انگیز و تاثیر گذار در راه اعتلای نام فرهنگ و معماری ایران با ایران زمین وداع گفت.

 

زندگی نامه استاد هوشنگ سیحون