ویولن و نوازندگان برتر ایرانی
ویولن و نوازندگان برتر ایرانی
با وجود اینکه ساز ویولن (ویولون) ریشه ای غیر ایرانی دارد اما نوع ورود و استفاده از آن در ایران، به گونه ای بوده که حالا دیگر نمی توان آن را سازی غیر ایرانی دانست. نواختن نواهای آشنا به سلیقه و طبع ایرانی هم در مقیاس محلی و هم در سطح ملی، این ساز را در واقع ایرانیزه کرده است.اگر به نواختن ساز ویولون علاقه مند هستید و قصد دارید به صورت حرفه ای در آموزشگاه های موسیقی نواختن این ساز را یاد بگیرید پیشتر به شما پیشنهاد می شود مقاله ویولن و نوازندگان برتر ایرانی را از دست ندهید.
تاریخچه ویولن
اولین نشانه های استفاده از ویولن به قرن شانزدهم میلادی مربوط است.
اصالت ویولون (ویولن) که یک ساز زهی و آرشه ای و همچنین کوچک ترین عضو سازهای زهی – آرشه ای محسوب می شود، به کشور ایتالیا باز می گردد.
ورود ویولن به ایران
چیزی که مسلم است نوای برخاسته از ساز ویولون تفاوتی مشخص با نواهای ایرانی دارد. با این حال نزدیکی نوای ویولن به نواهای ایرانی باعث شد این ساز از بدو ورود در کنار سازهای ایرانی مورد استفاده قرار بگیرد.
صدای شفاف ویولن به طور مشخص فاقد آن صدای بم مانند و گنگ سازهای ایرانی است. این فاصله گیری را می توان به عنوان عدم امکان تلفیق موسیقی سنتی با ویولن تعبیر کرد.
با این حال در سال های اخیر، استفاده برخی اساتید و بزرگان موسیقی سنتی از ویولن و کامیابی نسبی در به نوازندگی ویولن در ساخت قطعات، پتانسیل های این ساز را آشکارتر ساخت.
آشنایی با ساز ویولن
ویولن یک ساز آرشه ای و زهی است. خانواده ویولن ها شامل ویولن، ویولا، ویولن سل و کنترباس می باشد.تمام این سازها تقریبا از شاکله ای شبیه برخوردارند و فقط تفاوت آنها در اندازه و البته نوع صدای آن هاست.
جعبه طنین: جعبه ای متشکل از بخش روئی، زیرین و زوارهای دور.همان قسمت دوار پائین ویولن که صدا در واقع در آن پخش می شود.
دسته یا گردن: قسمت تنه بالایی و محل انگشت گذاری نوازنده.
خرک: قطعه ای چوبی که مابین سیم ها و جعبه طنین قرار دارد.
گریف: گریف بخشی است که نوازنده با فشار دادن انگشت، سیم را به آن می چسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه و نوع نوای تولیدی را
مشخص می کند.
سیم گیر: قطعه ای چوبی در انتهای بخش زیرین ویولن و در فاصله ای کم از خرک که در واقع قسمت انتهای سیم ها به آن متصل می شود و ….
درباره نحوه نواختن ساز ویولن
کوک سیم های ویولن از زیر به بم به تریب شامل “می” (سیم اول)، “لا” (سیم دوم)، “ر” (سیم سوم)، و “سل” (سیم چهارم” است.
اصوات سیم های مجاور نسبت به یکدیگر فاصله پنجم درست را تشکیل می دهند.
ویولون در ارکسترهای بزرگ جایگاه ویژه ای دارد.
ساز ویولن و نوازاندگان برتر ایرانی
اگرچه ویولن یک ساز غربی است، ما هنرمندان ایرانی به اندازه ای در آن رشد و پیشرفت کرده اند، که گویی این ساز از در خاک این سرزمین برخاسته است. برای آنهایی که به ساز ویولن علاقمند هستند نام پرویز یاحقی در صدر فهرست برترین نوازندگان ویولن قرار داد.
آموزشگاه سیحون همراه با مجرب ترین اساتید در زمینه موسیقی ، بهترین روند یادگیری را برای شما ترسیم خواهد کرد .
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید