معرفی ترومپت
معرفی ترومپت
وقتی مبتدی ها و تازه کارها برای اولین بار ترومپت یاد می گیرند، معمولا این سوالات برایشان پیش می آید که:
- آیا می توانم خودم ترومپت یاد بگیرم؟
- آیا یادگیری ترومپت سخت است؟
- یادگیری ترومپت چه قدر طول می کشد؟
- روزی چند ساعت باید ترومپت بزنم؟
- نواختن چه مدل ترومپت هایی برای مبتدی ها آسان تر است؟
همه این ها سوالاتی هستند که هر مبتدی می پرسد. در این مقاله به یک سری از این سوالات مهم پاسخ خواهیم داد و همچنین به نکاتی که به شما در یادگیری نواختن آسان تر ساز هایی مثل ترومپت کمک می کنند، می پردازیم.
آیا می توانم ترومپت را خودم یاد بگیرم؟
پاسخ کوتاه این سوال، بله است اما وقت زیادی را از شما می گیرد و تلاش زیادی را می طلبد.
درس ها و راهنمایی های این اساتید بر اساس آنچه شما به عنوان یک مبتدی به آن نیاز دارید، برای شروع و حفظ انگیزه در طول مسیر یادگیری بسیار کمک کننده است. بهعلاوه، خیلی از افراد هستند که اگر شخصی به آن ها در فرایند یادگیری ساز هایی مثل ترومپت کمک کند، پیشرفت بهتری خواهند داشت.
وقتی به یک ساز عادت کنید و بیشتر آن را بنوازید، راحت تر آن را در در دست می گیرید. سازی مثل ترومپت هم از این قاعده مستثنی نیست.
چند ساعت در روز باید ترومپت بزنم؟
برای شروع حداقل نیم ساعت در روز ایده آل خواهد بود. اگر بتوانید زمان بیشتری اضافه کنید، عالی می شود. هدف شما باید این باشد که این کار را حداقل 4 روز در هفته یا بیشتر انجام دهید.
در حالت ایدهآل، مثلا حداقل دو جلسه 30 دقیقهای در روز تمرین کنید، و اگر این جلسات را پشت سر هم انجام دهید ، بین هر باز حدود 10 دقیقه استراحت کنید. این به مغز و حافظه ” عضلانی ” شما کمک می کند تا آن جلسه را خوب ثبت کنند و پس از تمرکز بر روی جلسه اول، استراحت لازم را داشته باشید.
چنین اهدافی کلی هستند و مسلما به سطح مهارتی، پشتکار و زمانی که دارید، بستگی دارند.
با این حال، توصیه میکنیم تا جایی که میتوانید از فردی با تجربه که می تواند یک معلم موسیقی خصوصی یا معلم یک آموزشگاه باشد یا دوره های آنلاین که توسط نوازندگان با تجربه برگزار می شوند، برای آموزش هنرجویان جوان تر یا مبتدی بهره ببرید.
مناسب ترین ترومپت هایی که مناسب هنرجویان مبتدی هستند، کدامند؟
سازی برای نواختن مناسب است که از نظر کیفیت و قیمت بهترین گزینه در بازار باشد، زیرا سازی که کیفیت پایینی داشته باشد، برای نواختن هم دشوار خواهد بود.
تنها چند مدل ترومپت وجود دارد که ممکن است به شما در یادگیری بهتر این ساز کمک کند و کارتان را برای تولید صدا های درست آسان تر کند. سعی کنید از خرید مدل های جدید ترومپت که زیر محدوده قیمتی 100 تا 150 دلار هستند، خودداری کنید، زیرا این مدل ها معمولا کیفیت پایینی دارند. انتخاب یک ترومپت معمولی خوب در این روز ها می تواند کمی چالش برانگیز باشد زیرا برند های تجاری بسیار جدیدی در بازار عرضه می شوند.
Jean Paul TR-330
این ترومپت B-flat در زیر 200 دلار است و یک بوق فوق العاده دارد. معمولا بعد از مدل TR-430 از همین برند که البته گران تر است، انتخاب خوبی است.
TR-330 نسبت به قیمتش می ارزد. از طرفی هم با قیمت زیر 200 دلار نمی توانید ترومپتی بهتر از این مدل پیدا کنید. بنابراین اگر بودجه تان محدود است، با Tr-330 شروع کنید و این را هم بدانید که همیشه امکان جایگزین کردن آن با مدل های بهتر وجود خواهد داشت.
سری Jupiter JTR700
اگر دنبال یک ترومپت عالی در حد مبتدی هستید و میخواهید برند آن معروف هم باشد و مدت ها برایتان کار کند، سری Jupiter 700 می تواند انتخاب خوبی باشد.
سری Jupiter 700 یک ترومپت فوق العاده برای یک هنرجوی مبتدی است، البته اگر پول نقد برای خرید آن داشته باشید! این مدل یک بوق با کیفیت عالی دارد و یکی از بهترین و کارآمد ترین برند های تجاری ترومپت برای کارآموزان و مبتدی ها است. همچنین اگر بخواهید همیشه از این مدل ژوپیتر استفاده کنید، می توانید مطمئن باشید که با پیستون های خراب مواجه نخواهید شد. این مدل صدای فوق العاده زیبایی دارد و کار با آن بی نهایت ساده است.
یاماها YTR 2330
یاماها YTR 2330 یکی از قدیمی ترین ترومپت ها در بین ترومپت های سطح مبتدی است. این مدل به خاطر قیمت نسبتا گرانش (حدودا 500 دلار)، قابلیت نواختن آسان ، اتصالات یکپارچه، و همچنین طراحی ارگونومی خوب و وزن نسبتا کمش شناخته می شود . این مدل برای مبتدیان ایده آل است.
هیچ تکیه گاهی در بخش متحرک تنظیم اصلی وجود ندارد که همین هم کنترل آن را آسان تر می کند. این ترومپت با قیمت زیر 500 دلار ( البته بستگی به این دارد که آن را از کجا تهیه می کنید )، نسبت به عملکردش در محدوده مناسبی قرار دارد.
تمرین فیزیکی نوازنده برای نواختن شیپور
توجه به این نکته که بدن نوازنده ترومپت به عنوان بخشی از ساز عمل می کند، بسیار مهم است. در ترومپت، با ارتعاش لب ها و دمیدن جریان هوا توسط ما، صدا تولید می شود. یکی دیگر از علل تمرین فیزیکی نوازنده این است که نواختن شیپور برای بدن ما غیر طبیعی است. در واقع هدف لب های ما این نیست که در دهانه ترومپت ارتعاش ایجاد کند. پس، ماهیچه های ما (لب ها، ریه ها، دیافراگم) ابتدا باید تقویت شوند و بعد به طور منظم از آن ها نگهداری شود.
تمرکز روی جنبه های ذهنی نواختن شیپور
نواختن موسیقی به طور کلی نیاز به توجه و تمرکز بالایی دارد.
ما باید بتوانیم نت های موسیقی که حاوی اطلاعاتی مثل لحن و ریتم هستند را بخوانیم. این اطلاعات باید با ساز ما که شامل عناصر متعددی است، ترکیب شوند. مثلا باید بدانیم اگر فلان سوپاپ را فشار دهیم، نت چقدر زیر یا بم تر و با چه شدتی اجرا می شود. ما همچنین باید لب ها ، زبان و انگشتان مان را با هم هماهنگ کنیم.
داشتن ذهنیت موسیقیایی
“هیچ وقت تمرین نکنید، اما همیشه بنوازید! “؛ این نقل قول از آلدولف هرست (Aldolf Herest) افسانه ای (نوازنده اصلی سابق ارکستر سمفونیک شیکاگو) به اهمیت خوش آهنگ بودن تک تک نت ها اشاره دارد.
ما در درجه اول نوازنده هستیم و ترومپت تنها چیزی است که برای بیان احساسات و تخیلات موسیقیایی مان داریم.
آموزشگاه سیحون همراه با برترین اساتید در زمینه موسیقی ، بهترین روند یادگیری را برای شما ترسیم خواهد کرد .
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید