پیامدهای فضای مجازی بر آموزش موسیقی
پیامدهای فضای مجازی بر آموزش موسیقی و آینده این هنر: آیا گسترش فضای مجازی، آموزش موسیقی را آسان تر کرده است؟ چگونه می توان از امکانات فضای آنلاین برای یاد گرفتن موسیقی بهره برد؟ آینده هنر موسیقی تا چه حد از گسترش فضای مجازی منتفع یا متضرر می شود؟.
تکنولوژی تمام حوزه های زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است. فضای مجازی با گستردگی غیرقابل انکار خود حالا تمام بخش های کاری و هنری را در بر گرفته است. این تاثیر در حوزه هنر و موسیقی هم مشهود است.
در این مطلب در مورد تاثیرات فضای مجازی بر آموزش موسیقی صحبت خواهیم کرد، اینکه چطور می توانیم از این فضا به عنوان یک ابزار کمکی برای یادگرفتن موسیقی استفاده کنیم.
استفاده از فضای مجازی برای آموزش موسیقی
اولین نکته در ارتباط با فضای مجازی و کاربردهای مرتبط با موسیقی این است که تغییرات تکنولوژیک حاصل شده به هیچ وجه به معنای حذف روش های سنتی نیست. به عبارت دیگر، نباید چنین تصور شد که گسترش تکنولوژی و فضای مجازی، فرآیند یادگیری موسیقی را به طور کامل عوض کرده است.
آموزش موسیقی، ماهیتا فرآیندی استاد-شاگردی است و به همین دلیل شکل سنتی آموزش در هر حال باقی خواهد ماند. اما فضای مجازی می تواند به کمک فرآیند آموزش بیاید.
پس فضای مجازی و پیشرفت های تکنولوژی در بیشتر مواقع می تواند صرفا ابزاری کمکی باشد. به این معنا که نمی توان آنها را به طور کامل جایگزینی برای آموزش عملی موسیقی تعبیر کرد.
آموزش در فضای مجازی، مثبت یا منفی
گسترش فضای مجازی و امکان برگزاری کلاس های آنلاین، برای افراد، راه آموختن موسیقی را کوتاه تر کرده است. اما همین وجه، یعنی راحتی استفاده از فضای مجازی می تواند به عنوان یک عامل منفی در آموزش موسیقی عمل کند.
فراموش نکنید! یادگیری موسیقی، به هیچ وجه فرآیندی ساده نیست. علاقه اولیه باید با پشتکار و ممارستی همراه شود تا نوآموز بتواند در این زمینه پیشرفت کند. حتما در روایت های مربوط به موسیقیدان های بزرگ خوانده اید که یادگیری اصولی برای این افراد مستلزم گذراندن دوره های آموزشی ریاضت گونه بوده است. اینکه حالا در عصر مدرن، کودک یا نوجوانی در خانه خود بتواند با استادی ارتباط مجازی برقرار کند می تواند به ساده انگاری موضوع و عدم تبعیت از آن مراحل سخت تعبیر شود.
پس در اولین گام برای استفاده از فضای مجازی در امر آموزش موسیقی باید به این مسئله توجه شود که این موضوع به معنای کاهلی و سهل انگاری در امر آموزش تعبیر نشود. تمرکز، نکته اصلی در یادگیری است و آموزش آنلاین ممکن است این تمرکز را نداشته باشد.
اگر کودکی یا نوجوانی در خانه دارید و می خواهید کار یادگیری موسیقی را به صورت مجازی دنبال کنید باید به این مورد توجه داشته باشید. مدیریت ساعات کلاس آنلاین در این رابطه بسیار حائز اهمیت است.
امکان تکرار
با تمام این اوصاف، نمی توان از مزیت هایی که استفاده از فضای مجازی برای آموزش موسیقی حاصل می کند غافل شد. چه در حالت استفاده از آموزش آنلاین و چه در حالت استفاده از فیلم های آموزشی، این فرصت برای نوآموز وجود دارد که هر درس آموزشی را دوباره تکرار کند و ببیند.
در کلاس های سنتی، امکان تکرارآموزش چندان فراهم نیست. اما در یک محیط مجازی می توان هر برنامه ای را چندبار دید و تکرار کرد.
جو غیر رسمی
یکی از مواردی که در امر آموزش، چه موسیقی و چه هر نوع آموزش دیگری، کار یادگیری را سخت و پیچیده می کند حالت رسمی است که می تواند نواموز را از فضای آموزشی زده کند. فضای غیررسمی کلاس های مجازی و آنلاین تا حد زیادی می تواند این امر اختلال زا را کاهش دهد. البته همین حالت غیررسمی می تواند نتیجه معکوس هم داشته باشد.
استفاده از علاقه و گرایش به فضای مجازی و تکنولوژی
واقعیت آن است که فضای مجازی و استفاده از تکنولوژی، جذابیتی را بویژه برای نسل های جوان تر دارد که به صورتی خودکار آن ها را به سمت استفاده از آن ها می کشاند. این امر به خودی خود می تواند به عنوان ابزاری برای جلب افراد به سمت موسیقی عمل کند.
پس استفاده از فضای مجازی بواسطه جذابیت مترتب بر آن، می تواند مثل یک مشوق عمل کند و انگیزه ای بالاتری به افراد در یادگیری بدهد.
آموزش مکمل
مزیت های استفاده از فضای مجازی و آنلاین در یادگیری موسیقی غیر قابل اغماض است. اما واقعیت این است که به هیچ وجه اموزش آنلاین نمی تواند جایگزین آموزش حضوری شود. وجود یک استاد، انتقال مفاهیم و تکنیک ها به طور مستقیم، و انتقال فضای موسیقیایی و در واقع عشق و شور بواسطه یک فرد با تجربه هیچ جایگزینی ندارد. به همین دلیل، استفاده از فضای مجازی باید به صورت یک ابزار کمکی و نه اصلی در آموزش موسیقی مورد استفاده قرار بگیرد. استفاده از آموزش مستقیم در کنار امکانات فضای مجازی می تواند به یک فرد در مسیر پیشرفت کمک کند.
نتیجه گیری : پیامدهای مثبت و منفی فضای مجازی بر آموزش موسیقی و آینده این هنر
پیشرفت های تکنولوژیک در هر حوزه ای انقلابی را حاصل کرده اند.
در امر آموزش هم این امر کاملا مشهود بوده و برای اساتید موسیقی و نوآموزان هم، اینترنت امکانات گسترده ای را حاصل کرده است.
گسترش فضای مجازی و امکان استفاده از فضای آنلاین برای آموزش، نکات منفی و مثبت مختلفی دارد. بله در ظاهر می توان چنین ادعا کرد که با استفاده از امکانات این فضا دیگر نیازی به حضور استاد و شاگرد در یک مکان فیزیکی نیست.
اما همانطور که توضیح دادیم برای موفقیت در استفاده از فضای آنلاین، باید نکاتی در نظر گرفته شود. بهتر است آموزش آنلاین به صورت یک گزینه مکمل باشد چون این امکان وجود دارد که جو شدیدا غیر رسمی اموزش آنلاین، باعث آسان گیری امر آموزش از سوی نوآموزان شود.
برای اینکه آموزش موسیقی به سرانجامی مناسب برسد، فعالیت چه به صورت واقعی و چه به صورت استفاده از فضای مجازی باید با تمرکز انجام شود. اگر بتوان ساعت های کلاس های آنلاین را مدیریت کرد، شاید بتوان به صورت مجازی هم استفاده ای کامل از آموزش برد.
ما در موسسه سیحون بعد از مشاوره رایگان فرآیند دقیق یادگیری را برای شما ترسیم می کنیم. و با گذراندن دوره های موسیقی مد نظر توسط اساتید مجرب مجموعه می توانید به راحتی سازی را که دوست دارید بنوازید.
اینستاگرام سیحون
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید