یادگیری موسیقی خودآموز یا با معلم؟
اگر ابتدای راه یادگیری موسیقی هستید، احتمالا راه های زیادی پیش روی خود میبینید، مثل یادگیری موسیقی خودآموز یا با معلم؟ممکن است دوستی دارید که به کلاس موسیقی میرود و خیلی هم راضی است. او ساز خود را به شما معرفی میکند و همچنین استادش را. شاید دوست دیگری دارید که موسیقی و ساز را به صورت خودآموز فراگرفته. او هم به شما روش خودش را پیشنهاد میدهد. این وضعیت شما را کمی سردرگم میکند. ممکن است به خاطر این سردرگمی از فراگیری موسیقی دست بکشید و بیخیالش بشوید. اما
ما به شما پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا به شما بگوییم برای یادگیری موسیقی چه روشی را پیش بگیرید.
انتخاب ساز و سبک اولین مرحله است
برای شروع فرایند یادگیری موسیقی، ابتدا باید ساز و سبک خود را انتخاب کنید. برای این انتخاب بهتر است به لیست آهنگ هایی که در موبایلتان دارید نگاهی بیاندازید.
اگر شما عاشق موسیقی سنتی هستید، ساز گیتار برای شما انتخاب درستی نیست. همچنان که اگر موسیقی پاپ را میپسندید، نباید به سراغ تار بروید. سلیقه موسیقی هر کس متناسب با آهنگ هایی است که در طول روز گوش میدهد. پس انتخاب سبک کار سختی نیست و به راحتی میتوانید بنا به علاقه خود سبک مورد نظرتان را بیابید. اگر باز هم مردد هستید بهتر است سری به سایت هایی که مرکز آرشیو انواع آهنگ ها هستند بزنید و نمونه های مختلفی از هر سبک را گوش دهید. احتمالا پس از چند روز جستجو یکی از ژانرهایی که بیشتر از بقیه به آن علاقهمندید را شناسایی میکنید.
پس از آن نوبت به انتخاب ساز میرسد. هر سبک سازهای مخصوص به خود را دارد. با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوانید همهی سازهای یک سبک موسیقی را بشناسید و راجع به آنها تحقیق کنید.انتخاب ساز کمی مشکل تر از انتخاب سبک است. شما برای انتخاب ساز باید نکات بیشتری را مد نظر قرار دهید. برخی سازها شرایط فیزیکی خاصی را میطلبند. باید با شخصی که به آن ساز آشناست مشورت کنید. این شخص میتواند مدرس آن ساز باشد. از او بپرسید که آیا سازی که انتخاب کردید متناسب با فیزیک بدن شما هست یا خیر؟
هر ساز سختی خاص خود را دارد. اما برخی سازها نیاز به پشتکار و تمرین بیشتری دارند. مثلا آموزش ساز ویولن دیرتر از سازهای دیگر به بازدهی میرسد. شما ممکن است وقت کمی برای یادگیری اختصاص داده باشید و این ساز مناسب شما نباشد.
پس قبل از انتخاب هر ساز، همه ی جوانب آن را بسنجید و با یک مدرس دوره های موسیقی هم صحبت کنید.
هدف خود را مشخص کنید
قبل از شروع یادگیری موسیقی باید هدف خود را از این کار بدانید. میخواهید یک نوازنده یا خواننده مطرح شوید؟ میخواهید استاد یک ساز شوید؟ یا میخواهید چند قطعه یادبگیرید و اوقات خود را با قطعات زیبا پر کنید؟
هر کس هدفی از آموختن موسیقی دارد که ممکن است با دیگری متفاوت باشد. و همه ی این اهداف در جایگاه خود با برنامه ریزی قابل دست یابی هستند. اما هر هدفی نیاز به برنامه ای مشخص دارد. اگر شما قرار است که یک نوازنده ی بین المللی شوید، بیشتر روز خود را باید به آموختن موسیقی اختصاص دهید. نوازنده های بزرگ تمرین زیادی کرده اند. قطعا هیچ جایگاه بزرگی بدون سختیهای مسیر به دست نمیآید.
علاوه بر این، شما باید تمرین روزانه و منظم داشته باشید. یادگیری موسیقی یک شبه اتفاق نمی افتد و نیاز به تمرین منظم در طول چند ماه یا چند سال دارد. البته استعداد و علاقه شما عامل تعیین کننده ای است. استعداد میتواند مانند راه میانبری عمل کند که شما را زودتر به مقصد میرساند. اما مساله اینجاست که داشتن یا نداشتن استعداد امری ذاتی است و قابل کسب کردن نیست.
فراگیری موسیقی خودآموز یا با معلم؟
این قسمت از آموزش موسیقی کاملا به تصمیم خودتان و شناختی که از خود دارید برمیگردد. ما در این قسمت قصد داریم مزایا و معایب هر یک از این دو روش را به شما بگوییم. در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید.
روش خودآموز
در این روش شما خود معلم خودتان هستید. این روزها منابع زیادی برای یادگیری موسیقی در اینترنت وجود دارد. سرچ در گوگل دیدن کلیپ های آموزشی در یوتیوب و استفاده از کتاب های کمک آموزشی میتواند شما را در این مسیر همراهی کند. در کنار هر یک از این مسائل شما میتوانید افراد زیادی را در مراکز هنری بیابید که سوال هایتان را پاسخ بدهند. شبکه های اجتماعی هم محل مناسبی برای رفع اشکال و یادگیری نکات کاربردی است که میتوانید از آن بهره ببرید.
این روش مزایای برای شما دارد:
- درگیر رفت و آمد به آموزشگاه ها و کلاس های موسیقی نمیشوید.
- موسیقی خودتان را کشف میکنید، نه موسیقی که استادتان دلش میخواهد.
- در هزینه شما صرف جویی میشود.
- از علم و تجربه ی افراد زیادی استفاده میکنید.
در کنار این مزایا، روش خود آموز معایبی هم دارد:
- با این روش شما ممکن است بعد از مدتی انگیزه اولیه خود را از دست بدهید و نصبت به هدفتان سرد شوید
- ممکن است در تکنیک های نوازندگی، اشتباه کنید و این عادات اشتباه با شما بمانند.
آموختن از معلم موسیقی
یادگیری از طریق آموزشگاه ها و آموزگارها، روشی شناخته شده تر است. اکثر کسانی که میخواهند نواختن ساز را بیاموزند به آموزشگاه های موسیقی مراجعه میکنند. این روش هم مثل روش قبل مزایا و معایب خود را دارد.
مزایا:
- شما نسبت به کلاس و هزینه ای که کرده اید مسئولیت دارید، پس تمرین خود را به نحو احسن انجام میدهید.
- احتمال از بین رفتن انگیزه شما کمتر است. چرا که هر هفته در محیط آموزشی قرار دارید و این خود باعث ایجاد انگیزه میشود.
- احتمال وجود خطا در مطالبی که میآموزید کمتر است. چرا که آموزشگاه های خوب، معمولا اساتید خبره را به شما معرفی میکنند
- شما در آموزشگاه ها با هنرجویان دیگر در ارتباط هستید و این خودش باعث ایجاد موقعیت هایی برای پیشرفت شما میشود.
و اما معایب این روش:
- صرف هزینه و وقت برای حضور در مراکز آموزش هنری
- مشکل عدم برقراری ارتباط با معلم و گویا نبودن بیان او
آموزشگاه سیحون همراه با مجرب ترین اساتید در زمینه موسیقی ، بهترین روند یادگیری را برای شما ترسیم خواهد کرد .
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید