چطور کودکان را ترغیب به یادگیری موسیقی کنیم؟
چطور کودکان را ترغیب به یادگیری موسیقی کنیم؟
یادگیری موسیقی مواهب و تاثیرات مثبت پرشماری برای کودکان دارد، از ارتقا و بهبود در مهارت های تحصیلی تا تقویت اعتماد به نفس. اما زمان مناسب یادگیری ساز در چه سن و سالی است و چطور باید کودکمان را ترغیب به آن کنیم؟
تحقیقات نشان می دهند که یادگیری موسیقی (حتی یک ساز)، مهارت های تحصیلی و اجتماعی، بالا رفتن نظم فردی و تقویت اراده را برای یک کودک به همراه دارد. اما مشکلی که شاید برخی والدین با آن درگیر هستند این است که نمی دانند چه زمانی باید فرزندشان را به یادگیری یک ساز تشویق و ترغیب کنند و اینکه چطور می توانند کودک را به صورت خودخواسته به این سمت سوق دهند.
اگر نمی دانید که چه زمانی باید فرزندانتان را به چنین فعالیتی ترغیب کنید با اینکه چطور باید انگیزه را در او برای آموختن کار با یک ساز ایجاد کنید این مطلب به شما کمک می کند.
سن مناسب برای شروع کدام است؟
اگر می خواهید فرزندتان نواختن یک ساز را یاد بگیرید حداقل باید تا سن 5 سالگی صبر کنید. بالاخره کودک باید در سنی باشد که بتواند بنشیند و به موضوعی تمرکزی حداقلی داشته باشد. در این سن قدرت فیزیک انگشتان کودک هم کم کم به سطحی می رسد که می تواند از انها برای نواختن ساز بهره ببرد.
یادگیری موسیقی در سنین خیلی پائین، مخصوصا اگر به صورت اجبار باشد، می تواند کودک را خسته و کسل کند و برای همیشه او را از موسیقی و ساز زده کند. البته اگر خود کودک حتی پیش از سنین 5 سالگی علاقه خود را به موسیقی نشان داد انگاه وضعیت می تواند متغیر باشد. در چنین مواردی سعی کنید با توجه به علاقه کودک، او را به سمت یادگرفتن موسیقی یا کار با ساز هدایت کنید.
در این ارتباط نوع ساز هم می تواند تعیین کننده باشد. برخی آلات و ادوات موسیقی، مثل پیانو چندان قابلیت و توان فیزیکی نمی طلبند و برخی از دیگر سازها، چون سازهای بادی میزان توانایی و خواست بیشتری را نیاز دارند.
چطور کودکان را ترغیب به یادگیری موسیقی کنیم؟
با توجه به مواهب پرشمار هنر و به ویژه یادگیری موسیقی، احتمالا به فکر هدایت فرزندانتان به این سمت افتاده اید. اما به این مسئله توجه داشته باشید که اگر کودک خودش علاقه ای را نشان ندهد یا حتی ابراز انزجار کند هر کاری که شما انجام دهید نتیجه ای عکس می تواند داشته باشد.
برای اینکه به صورتی نامحسوس بتوانید چنین علاقه ای را در فرزندتان ایجاد کنید سعی کنید شرایط و زمینه را برای او مهیا کنید. اما چطور باید چنین علاقه ای را در کودک ایجاد کنید:
پیرامونش را از موسیقی پر کنید
بهترین راه برای ترغیب کودک به موسیقی ان است که آن را در زندگی روزمره اش وارد کنید. پخش موسیقی های مناسب در خانه و یا اگر خودتان به نواختن سازی علاقه دارید نواختن آن ساز در محیط خانه می تواند به صورتی غیرمستقیم علاقه به ساز و موسیقی را در ضمیر ناخودآگاه او ایجاد کند.
وقتی که کودکان موسیقی را می شنوند کم کم با ریتم، ملودی و تغییر در طنین آشنا می شوند. از کودکان بخواهید که با دهان، صدای ادوات را تقلید کنند. اگر علاقه نشان دادند به انها پیشنهاد بدهید که آن ساز را برایشان بخرید. اما توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید کودک را مجبور کنید. احتمال جلب کودک به موسیقی به صورت خودخواسته بیشتر است.
به کودک اجازه انتخاب دهید.
نواختن پیانو، تنبک، و امثالهم برای کودک آسان تر است. سازهای بادی برای کودکان سخت تر و پرچالش تر هستند. اما اگر کودک شما به سازهای بادی چون فلوت یا حتی ترومپت هم علاقه نشان می دهد، اجازه دهید حق انتخاب داشته باشد. انتخاب خودخواسته یک ساز امکان تلاش او برای یادگیری را بالاتر می برد.
انتخاب استاد و آموزشگاه مناسب
شروع کار یادگیری موسیقی اهمیت اساسی دارد. محیط مناسب آموزشگاه یا اساتید خصوصی مجرب می تواند از همان شروع کودک را ترغیب یا زده کند. اموزشگاه موسیقی سیحون با تجربه ای بالا، دوره های مختلف اموزشی را بنا بر زمانبندی های متنوع ارائه می دهد. می توانید با بهره از مشاوره های رایگان ما در این ارتباط به راحتی دست به انتخاب بزنید.
تمرین با طعم سرگرمی
در یادگیری موسیقی، تمرین نقشی اساسی ایفا می کند. هرچقدر هم که اموزشگاه و اساتید حرفه ای باشند تا زمانی که موارد فراگرفته شده، تکرار نشوند پیشرفتی دامنه دار حاصل نخواهد شد.
با توجه به این که کودکان ممکن است خیلی زود از فضای تمرین خسته شوند سعی کنید تمرین را نه به صورتی جدی بلکه همراه با شوخی و در حالت یک تفریح برگزار کنید. تمرین 15 تا 30 دقیقه و در 5 روز از هفته در این باره کفایت می کند.
کودک را تشویق کنید
ما با اشتباهاتمان موسیقی و یا هر چیز دیگری را یاد می گیریم. وقتی کودکانتان یادگیری موسیقی را شروع می کنند انها را همراهی کنید، تشویقشان کنید و اشتباهاتشان را بزرگ نکنید. به کودک زمان و فرصت دهید که با ساز اخت شود. انتظار نداشته باشید که از همان ابتدا بدون هیچ خطایی عمل کند. کودک در سنین کم هرگونه انتقادی را به دشمنی تعبیر می کند.
نتیجه گیری چطور کودکان را ترغیب به یادگیری موسیقی کنیم؟
یادگیری موسیقی، مواهب روحی، فیزیکی و شناختی گسترده ای را می تواند برای ما به همراه داشته باشد. اما اگر یادگیری آن در سنین کودکی باشد، چون هنوز امیال و خواسته ها جهت گیری مشخصی پیدا نکرده اند این تاثیرات می تواند چندین برابر هم باشد.
اما ترغیب یک کودک کم سن و سال به یادگیری موسیقی یا موسیقی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. توضیح دادیم که به هیچ وجه با اجبار نمی توانید کودکی را به این سمت سوق دهید. وهله اول باید میل به موسیقی و ساز را به صورتی غیر مستقیم در او ایجاد کنید. و مرحله بعد، انتخاب اساتید یا آموزشگاه های مناسب تعیین کننده است. و بعد از آن ایجاد شرایط برای تکرار و تمرین بدون سخت گیری شدید. صبر و حوصله در این زمینه بسیار تعیین کننده است.
آموزشگاه سیحون همراه با اساتیدی مجرب در زمینه موسیقی و مشاوره رایگان یهترین روند یادگیری را برای شما ترسیم خواهد کرد .
در آپارات نیز همراه ما باشید .
دیدگاهتان را بنویسید